Začínáme s homesharingem

Začínáme s homesharingem

Centrum ÁČKO se počátkem roku 2024 přidá k několika organizacím, které se v České republice podílejí na realizaci a rozvoji projektu Homesharingu.

Máme velkou radost, že nám byla dána důvěra realizovat homesharing pro Zlínský kraj. Krásně tak můžeme zúročit naše dosavadní zkušenosti
s prací s rodinami s dětmi a mladými dospělými s mentálním postižením nebo PAS.

A co to vlastně homesharing je?

Je to forma odlehčovacího pobytu založeného na pomoci v rámci širší komunity. Umožnuje dítěti nebo mladému dospělému s hendikepem pravidelný pobyt v domácnosti tzv. hostitele. Hostitel, kterým může být pár, ale i jednotlivec, pečuje ve své domácnosti o dítě nebo dospělého.  Biologická rodina dítěte má možnost si odpočinout nebo věnovat čas ostatním dětem.  Dítěti či mladému dospělému umožňuje navázat vztahy
i mimo primární rodinu, příležitost zažít něco nového a ulehčuje mu to proces separace. Hostiteli přináší homesharing možnost smysluplného trávení volného času, získání nových schopností, znalostí a dovedností.   

Aktuálně hledáme do týmu sociální pracovníky, kteří by se chtěli podílet na realizaci homesharingu a grafika, který by nám pomohl s vizuální stránkou kampaně.

V další fázi pak představíme homesharing širší veřejnosti.

Pokud Vás myšlenka homesharingu zaujala a měli byste zájem se na něm podílet, kontaktujte mě prosím na tel. čísle 730 534 016.

Více o homesharingu zde: Co je homesharing – Homesharing

Jak nás můžete podpořit?

X